sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Steve Vai ja juttuja


Mä tutisin jännityksestä Steve Vain keikkaa edeltävänä iltana. Kahden vuoden takainen show oli niin hyvä, että mä rakastuin siellä vielä enemmän musiikkiin. Steve Vai on niin monessa kohtaa valaissut mun musiikillista minääni, että pidän sitä sellaisena palvonnan kohteena Jason Beckerin ja Adrian Smithin lisäksi. Olin aiemmalla keikalla päässyt tapaamaan herra Vaita ja ajattelin, ettei paremmaksi voisi mennä. Plektroja oli pari kappaletta taskussa ja omistuskirjoituksen sain levyn kanteen. Siitä olisi paha pistää paremmaksi,  pistettiinpä silti.
    Keikka alkoi heti teatraalisesti mahtipontisella kitaroinnilla ja Vain eeppisillä tansseilla. Välispiikit olivat hullun hauskoja ja Nosturissa oli todella lämmin ja yhteenkuuluva tunne. Yleensä keikoilla katson kelloa vähän väliä, mutta tuolla en katsonut kertaakaan. En tiedä, kestikö keikka kaksi vain kolme tuntia, mutta nopeasti se kului. Olin ihan hurmoksessa koko ajan. Aina vain toinen toistaan parempia kitarakappaleita ja hauskempia asusteita. Backstagen romuista kasattuja rumpusettejä ja akustisia balladeja - kaikkea mahtui iltaan.
    Steva Vailla on hauska tapa "säveltää" keikoillaan uusi kappale sillä metodilla, että kutsuu yleisöstä muutaman lavalle ördäilemään kanssaan. Metodi on simppeli - yksi henkilö mumisee rumpalille rumpukompin, yksi soittaa ilmakitaralla kompin rumpujen päälle ja yksi laulaa päämelodian kitaralle. Ja näistä palasista bändi kasaa hetkessä uuden instrumentaalirallin ihan lennosta.

Marcomanzi.fi - lisää kuvia :)

Ja kuten tarkkasilmäiset huomasi. Siellähän minä olen lavalla Vain kanssa juttelemassa nuoren neidin ja Seva- nimisen herran kanssa. Vai valitsi lavalle muutaman kirkassilmäisen eturivin eliitin, enkä voinut uskoa, että onni suosisi minua. Meinasin pyörtyä lavalla, kun olin niin pähkinöinä. Vai kehui minun Jem-tautointiani (Jem = Steve Vain sig. kitara) ja arveli minun soittavan kitaraa. Vastasin myöntävästi ja sitten hän halusi, että soittaisin ilmakitaralla komppia hänen "uudellle kappaleelleen". Leveä haaraote ja funkahtava kitaraimitaatio päälle ja yleisö taputti. Mulla oli niin hyvä olla; ja on edelleen.

Mä olen yleensä todella tarkka kuvien käyttöoikeuksista ja aina kysyn kuvaajilta luvan, saanko käyttää heidän ottamiaan kuviaa. Tämän kuvan ottajaan en ole saanut mitään yhteyttä, vaikka kovin olen yrittänyt. Kuvaajan etunimi on Samu. Kaveri otti keikasta todella paljon kuvia, ja toivottavasti on nyt oikeutettua, että tätä yhtä kuvaa lainaan, kun siinä nyt näkyy meikäläinen. Kiitos kuvaajalle!

Tosiaan herra Vai järjesti lavalle kolme tuolia ja pyysi meitä katsomaan loppukeikan lavalta.
Maailman. Siistein. Juttu. Ikinä.
Olin keikasta aivan myyty ja mun onnellisuustaso oli jossain tuolla pilvien korkeuksissa. Steve Vai pyysi meitä vielä loppukumartamaan hänen bändinsä kanssa - ja minä pääsin vielä Vain viereen. Loppukumarruksesta löytyi vain yksi suttuinen kuva, mutta jos joku on tallentanut tilanteen kameralle niin olisin ikionnellinen, jos tämä minulle sellaisen kuvan lähettäisi. Nyt voin sanoa liioittelematta, että yksi elämäni parhaista päivistä.
                                   
         Jos Vain ei ole tuttu teille, kuunnelkaapa pätkä kyseiseltä keikalta!
Linkki tossa alla:


                                                       Mikko kuuntelee Vaita lavalta :)


Frendini on guru kameran kanssa. Tää kuva on otettu jo about kuukausi sitten, mutta nyt vasta sain julkaistaua postauksen ohessa.

Laittakaapa pari päivämäärää ylös! Mun akkarikeikkoja seuraavasti! Aikatauluista en vielä tiedä, mutta kyllä ne jostain somesta löytyy sitten lähempänä!

22.5. Ravintola pormestari 28.5. Munkkiniemen nuorisotalo
3.6. Espan lavaJa hei kuten ehkä olette huomanneet, mun tukka ei ole vielä lyhentynyt. Mä tiedän, että mulla ei ole rohkeutta leikkaa sitä kovin dramaattisesti aluksi - sitten kun vuokran maksusta jää tarpeeksi rahaa niin käyn lyhentämään kesäisemmän ja räväkämmän tukan, sen aika on sitten joskus ehkä pian tai myöhemmin :)
1. Kuva: Euroviisutunnelmissa
2. Kuva: Vappupäivä, join frendin kanssa pullon fresitaa ja sen jälkeen, en ole alkoholiin koskenut
3. Kuva: Tipattoman lisäksi olen alkanut urheilemaan ja syömään paljon hedelmiä. Heidi opetti mulle, kuinka hyviä esim. kukkakaalista, ruusukaalista ja parsakaalista tulee keitettynä. Snadisti suolaa ja herkku on redi!
4. Kuva: Ja välillä laitan esteettiset asetelmani IG:n maailmaan (michaelwillowrock)Tämä kuva on otettu ennen Vappua, milloin olut kuului säännöllisesti vapaisiin viikonloppuihin.

Ja hei nyt kun joku tulee mussuttamaan non-alcoholic-menosta: Mun pari frendiä; Heidi ja Henkka vähensi dramaattisesti juomistaan ja päätin itsekin. Alkoholi on ihanaa, mutta välillä on hyvä pitää kausia, jolloin ei juo yhtään. Olen nyt bileissä juonut erilaisia non-alcoholic-oluita ja ne on ollut ihan todella hyviä - tai jotkut niistä. Ajattelin, että voisin aina viikonloppuisin alkaa ottaamaan muutaman III-oluen, mutta enpä ole ottanut. Alkoholittomat menee maun puolesta niin oivasti. Eilenkin olin frendin tupareissa ja matka jatkui Bäkkärille katsomaan Santa Cruzia. Mulla oli hullun hauskaa, vaikken ollut mitään juonut. Rahaa ei mennyt juuri ollenkaan, vain narikkamaksu ja snagari kustansi minulle yhteensä 10 euroa. Ja nyt aamulla mulla on todella freeshi olo ja lähdenkin frendini Nikon kanssa pyöräilemään. Kesä ja fillari 5/5


1. Kuva: Meitsie Mikko
2. Kuva: Mun unikaverit
3. Kuva: Mun huone ja musiikkinurkka
4. Kuva: Näkymä Steve Vain lavalta.Kuka tykkää Skid Rowsta? Sebusta? Bändejä ei tulisi verrata toisiinsa liikaa, mutta jos Skid Row maistuu, niin sitten käykää katsomassa livenä bändiä nimeltä Shiraz Lane. Laulaja on yksi lahjakkain tuntemani. Kovaa, korkealta ja munakkaasti. Muutenkin koko bändi kuulostaa ja näyttää niin hemmetin hyvältä - upea yhtye. Keikkailevat pääkaupunkiseudulla säännöllisesti ja vähemmän säännöllisesti esim. Kanadassa. Nää tulee breikkaa vielä!
Tässä pari photoa, jotka nappasin ystävistäni.
Tukkaa, tukkaa kaikkialla. Huom. nauhaton basso 5/5Tälläistä löpinää tällä kertaa. Mulla oli paljon koulujuttuja ja duunia, etten ehtinyt blogia kirjoittaa. Enkä luultavasti kirjoitakaan ennen kesäkuuta enää mitään. Mutta kesällä mulla on kivaa -  mulla ei ole paljon työvuoroja eläinmuseolla, niin ehdin keskittyä musiikkiin, keikkailuun ja blogiin. Ja sitten mulla on yksi salainen suunnitelma, joka on tosi kiva ja jännä. Se paljastuu sitten ehkä kesäkuun lopussa ja silloin kaikki on, että "go Mikko go" Paljon rakkautta ja kesää ihmiset. Jos jossain pohjoisessa on vielä lunta, niin syökää se pois!

-Mikko

15 kommenttia:

 1. Voi ei nuo salajutut on tosi ilkeitä! Niistä ei sais sanoa mitään etukäteen. :o

  VastaaPoista
 2. Olinkin odottanut postausta sulta! Oot sä aika söppänä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei neiti/herra Anonyymi, sä oot aika söppänä :)

   Poista
  2. Neiti olen, kiitos vain xD

   Poista
 3. Näitä sun tekstejä on aina niin ihanaa lukea ensinkin sen takia, että vaikutat uskomattoman rennolta ja mukavalta tyypiltä, ja tuo sun murre on näin Pohjois-Suomalaisen maalaistytön korvaan niin hauskan erilaista! Just jotkut sanat kuten ''guru'' ja ''snadi'' on täällä niin tuntemattomia, että merkityksen hakeminen niille saattaa olla joskus aika vaikeaa. :D
  Ja aivan superupeeta kun pääsit tapaamaan Vain lavalla, oon niiin kateellinen! Hän kyllä tietää miten kitaraa soitetaan kauniisti, ja tuo sen mielestäni hienosti esille! Kerrassaan inspiroiva muusikko.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista maalaistyttö anonyymi! :) Haha suomen kielen rikkaus on sen monimuotoisuus. Hauskaa kun kaikkialla puhutaan nähän erilailla. Tämä minun "murre" siis stadin slangi on kyllä omastakin mielestä ihan hauska. Mun kirjoittaminen on paljon asiallisempaa, kuin se miten puhun. Silloin käytän enemmän näitä hassuja sanoja. Joitan sanoja käytän tässä blogissakin semi usein, joten ehkä on hyvä avata niitä sinulle :)

  Stögää = Muut käyttää röökin tumppaamisesta tai auton vahingollisesta sammuttamisesta, mutta itse käytän sanaa ihan oudoissa tilanteissa. Esim. Stögää fönäri poseen, joka siis meinaa laita ikkuna kiinni.
  Skruudaa = syödä
  Budjaa = asustella
  Stiflata = kävellä
  Spora = rautiovaunu
  Fleda = hiukset
  Byysat = housut
  Kledjut = vaatteet
  Dösä = bussi
  Safka = ruoka
  Dörre = Ovi
  Skeba = kitara
  Plehat = aurinkolasit
  Snaijaa, Fissaa = tajuta
  Koodailla = olla yhteyksis

  Aikalailla sanoi tulee muista kielistä ja ne on helppo päätellä. Esim. Fögeli = lintu

  Sitten joillekkin sanoille en edes tiedä vastinetta. Jos multa kysytään "mitä kuuluu?" vastaan yleensä "ei täs midii = "eipä täs mitää kummempii".

  Haha Vai on kyllä niin upea muusikko! Ihana kuulla, että joku osaa arvostaa häntä. Olet fiksu tyttö, sulla on hyvä musiikkimaku. Oikein hyvää kesän alkua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tää murteiden kirjo täällä Suomessa on kyllä suhteellisen laaja, ja tykkäänkin aina fiilistellä muualla Suomessa asuvien kavereiden murteita, esim. Tampereen ja Karjalan murteet on aivan ihania! :D
   Kiitos tuosta Stadi-Yleiskieli ''pikaoppaasta'', osa noista olikin jo tuttuja, mutta osa taas sitten aivan uusia.
   Hauskaa kesän alkua sinullekin! :)

   Poista
  2. Mun frendi joka on Oulusta sano mulle, että "voitko olla" on oliko se nyt "alakko nää mua". Kui hauskaa. Muuten en paljoo oo murteisiin törmänny, ku frendit pitkälti pääkaupunkiseudulta. En yhtää tiiä missä sanotaan mie, sie, mää, sää yms. Vois kesäl opiskella vähä murteit!

   Poista
 5. Vaikkei Steve Vai ookaan mulle niin tärkee muusikko ku sulle, ni oon silti vähän kateellinen, koska harva pääsee tapaamaan sen luokan muusikoita tai omia idoleita/palvonnan kohteita saati tekemään niiden kanssa biisejä :D Mä voin vaan kuvitella ton fiiliksen, jotain niin upeeta :)

  Ja esiinnyt näköjään samana päivänä Espan lavalla, ku mä oon Stadissa. Tosin mulla on valintakokeet, joten kaikella todennäkösyydellä ne menee päällekäin. Hitto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha äläpä vaan :D Kyseistä päivää en kyllä unohda koskaan! Ja hei Vailta on vaikea välttyä, jos rockista diggaa. Jäbä on ollut niiiin monessa mukana :) Esim.
   https://www.youtube.com/watch?v=IjuDJtCXGqM
   https://www.youtube.com/watch?v=I4qh_9vH1Ww
   https://www.youtube.com/watch?v=NO2cHJmDkBg
   And many more :)

   No voi pihkura, kyllä noita soolokeikkoja tulee paljonki, ehdit nähä toiste :) Espan lava on kyllä cool, vaikka silloin onkin pahin heinänuhakausi yhyy :D

   Poista
  2. Jep, onhan noi kaikki biisit mulle tuttuja, mitä linkitit :) Hyviä kappaleita!

   Espan lava on musta loistava keikkapaikka kesällä, etenki jos sattuu aurinkoinen ilma. Sen takia olinki mielessäni aatellu tulla kattoo sun keikan sinne, mut enpä sit näemmä tuukaan :D

   Poista
  3. Espa on kyllä klassikko! Kauniina päivänä yleisöä on helposti toista sataa. Sataessa taas yleisöä on about vaan miksaaja :D Mulla on nyt kova allergia päällä, joten laulaminen on nihkeetä, mutta eiköhän Espaan mennessä helpota. Ja hei kyllä soitan viel toistekki Espal, kyl sä mut vielä siellä näät! :j

   Poista
  4. Toivotaan, et sun allergia helpottaa. Vaikkei laulaiskaan, ni allergia on silti aika ankeeta. Tänä vuonna on kuulemma taas aika paljon ihmisillä tota heinänuhaa sun muuta, niilläki joilla ei aiemmin oo ollu..

   Ja toivotaan myös, että sää on hyvä ja Espa on täynnä sun keikalla! :D Kyllä mä sut vielä joskus taas nään, jos en siellä, ni jossain muualla :D

   Poista
  5. Ravintola Pormestarin keikka meni allergioista huolimatta hyvin! Pitkä äänen avaus ja ulkona liikkumisen välttäminen teki tehtävänsä. Täytynee Munkan ja Espan keikoilla taktikoida samalla lailla :D

   Poista